Ceritified
ISO 9001:2015
Ceritified
ISO 14001:2015
Ceritified
BS OHSAS 18001:2007

Ден на отворените врати

За първи път в своята история „Юпитер Холдинг“ ЕАД отвори врати за посещение на заводите за производство на елементи за пасивна пътна безопасност, както и за горещо поцинковане. Събитието се проведена 18-ти и 19-ти октомври 2023 г. като специални гости бяха проектанти, строители, технически надзор, одитори, партньори и приятели на дружеството.

Началото бе поставено на 18-ти октомври с организирано посещение в производствената база на компанията, където гостите успяха да видят индустриалните мощности и да се запознаят отблизо с процеса на изработка на елементите за пасивна пътна безопасност, които следва да бъдат горещо поцинковани и монтирани, за да изпълнят предназначението си, а именно – опазване на човешкия живот.

Последва посещение на завода за горещо поцинковане „ЗГП България“ АД, където вече готовите детайли биват химически обработени и готови за горещо поцинковане за дълготрайна защита на метала. Дългогодишните ни специалисти запознаха участниците с тънкостите при самия процес на горещо поцинковане, след което програмата на събитието отведе гостите и екипа на „Юпитер Холдинг“ ЕАД към СПА Хотел „Персенк“, гр. Девин, където бе организирана семинарната част.

На 19-ти октомври бяха представени актуални теми, свързани с дейността на дружеството. Началото на първата сесия бе дадено от инж. Гергана Пиронкова – административен секретар на Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“, която представи Визия 0 или принципът, който е водещ при работата ни за по-безопасно бъдеще. Последва тема, засягаща тенденциите, новостите и добрите практики при ограничителните системи за пътища, представена от инж. Мирослава Грозкова – Управител на „Юпитер 05“ ООД/“Юпитер Метал“ ООД, , а до каква степен самият монтаж играе роля в пътната безопасност, разказа инж. Кирил Кирев – Управител на „Безопасни пътища“ ЕООД. Съществена част от изграждането на една такава система е и обезопасяването на работната зона в защита на участниците в движението и пътните работници, за която научихме повече от инж. Даниел Козуев – инженер пътно строителство към дружеството.

Втората сесия стартира с интересни факти за горещото поцинковане, представени на разбираем език от г-н Петко Горев – управител на „ЗГП България“ АД в гр. Каспичан. Повече за стълбовете за железопътната инфраструктура, както и за ползата за човешкото здраве от употребата на акустични панели в райони, страдащи от шумово замърсяване, представи инж. Мартин Гочев -инженер железопътно строителство и ръководител търговски екип. Десислава Христова – ръководител продажби пък разказа за положителните страни на това да изберем метални конструкции за фотоволтаични централи, произведени тук в България. В края на деня за всяка представена тема бе зададен въпрос към публиката и всеки участник дал правилен отговор бе зарадван с награда.

Мероприятието завърши с официална вечеря, на която гостите успяха да се насладят на приятна музикална програма, вкусна храна и разговори с добри приятели.

   

   

   

   

 

 

About the author